Eğitim-Bir-Sen 52. Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı
GÜNDEMEğitim-Bir-Sen 52. Başkanlar Kurulu toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplu sözleşme sürecinin, sendikal çalışmaların, eğitimin, eğitim çalışanlarının sorunlarının ve 20. Millî Eğitim Şûrası gündemine taşınacak önerilerin değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme’de sorunlara çözüm bulunması, yeni kazanımların elde edilmesi konusunda ellerinden geleni yaptıklarını, eğitim çalışanlarının beklentilerinin karşılık bulması için var güçleriyle mücadele ettiklerini söyledi.
Zorlu bir salgın süreciyle birlikte yoğun bir toplu sözleşme gündemini tüm Memur-Sen teşkilatlarıyla birlikte icra ettiklerini belirten Yalçın, “Salgın nedeniyle iki yıldır toplumun her kesimi hem maddi hem de manevi olarak zorlu bir süreçten geçmektedir. Bu süreçte yüz yüze yapmaya ara verdiğimiz tüm toplantılarımızı online olarak gerçekleştirmeye ve aksatmamaya özen gösterdik. Toplu sözleşme sürecinde de istişarelerimiz ve ortak çalışmalarımız sonucu yoğun bir dönemi birlikte geride bıraktık. Toplu sözleşme sürecinin ardından ise sahada hep birlikte çok büyük bir hareketlilik sağladık. Bu durumun olumlu geri dönüşü faaliyetlere gerçekleştirilen katılımlardan ve yeni üye sayılarından gayet net görülebiliyor. Toplu sözleşme sürecinden bu yana Memur-Sen ailesi olarak 40 bin üye kaydettik. Hak kayıplarının önüne geçmek ve kamudaki sorunların çözümü için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.
1-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek 20. Millî Eğitim Şûrası’na sunacakları öneriler için çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Yalçın, “Şûraya yönelik bir ön hazırlık yaptık ve şimdi bunu tamamlama noktasında şube başkanlarımızın beklenti ve önerilerini alacağız. Sonrasında çalışmamızı kamuoyuyla paylaşacağız. Şûraya katılacak olanların faydalanabilecekleri, görüş alabilecekleri bir zemin oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
6. Dönem Toplu Sözleşme ile karara bağlanan üniversite idari personelinin merkezi yer değişikliği konusunun üniversite idari personelinde haklı bir heyecana sebep olduğunu kaydeden Yalçın, “Üniversite teşkilatlarımızın idari personel ve yer değişikliği konusunu 6. Dönem Toplu Sözleşme ile kayıt altına aldık. Bu sebeple hem üniversite idari personelinde hem de üniversite teşkilatlarımızda haklı bir heyecan söz konusu. Bu kararı hayata geçirme konusunda önümüzde bir ödev ve görev var. İlk fırsatta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı ile bir araya gelerek ‘Yükseköğretime Bakış İzleme ve Değerlendirme’ raporumuzla bu sürecin zenginleştirilmesi konusunda bir gayretimiz olacak. İdari personelin yer değişikliği konusunda yöntem ve usul açısından önerilerimizi üniversite teşkilatlarımızla gerçekleştireceğimiz çalışmalarla ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.
Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ise, 20. Millî Eğitim Şûrası’na ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, şûradaki başlıkların yetersizliğine dikkat çekti. 1-3 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek şûranın ana temasının eğitimde fırsat eşitliği olduğunu dile getiren Olçum, alt başlıkların ise temel eğitimde fırsat eşitliği, mesleki eğitimin iyileştirilmesi ve öğretmenlerin mesleki gelişimi şeklinde olacağını belirterek, “Biz ‘20. Millî Eğitim Şûrası: Görüş ve Öneriler’ şeklinde bir taslak hazırladık. Bu taslakta eğitimde fırsat eşikliği başlığı bir ana başlık olarak birçok şeyi içerisinde barındırsa da bugünkü eğitim sorunlarının tamamını kapsamıyor. Hazırlamış olduğumuz taslakla üç ana başlık altında 27 öneri geliştirdik. Önümüzdeki süreçte de raporumuzun son hâlini kamuoyuyla paylaşacağız” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir