Karaman; Eğitim Kurumlarının Güvenlik ve Yardımcı Hizmetli Sorunu Çözülmelidir!
GÜNDEMEğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, yüz yüze eğitim-öğretimin devam ettiğini ama okulların personel ihtiyacının karşılanamadığını ifade ederek, “Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında alınanlar personel eksikliğini karşılamaya yetmiyor. Konu acilen gündeme alınmalıdır. Salgın tedbirleri gereği hijyenin öneminin daha da artması nedeniyle kurumlarda personel ihtiyacının daha fazla hissedildiği şu günlerde öncelenmesi gereken konuların başında okullarda personel ihtiyacına çözüm bulmak gelmektedir” dedi.
Samsun ve Ordu şubelerinin divan toplantısında üyelere hitap eden Karaman, kuruldukları günden bu yana hep haksızlıkların karşısında, haksızlığa uğrayanların, hakkı yenilenlerin yanında yer aldıklarını belirterek, “İnancımız, ‘bir kötülük gördüğünde ya elinle düzelt ya dilinle müdahale et ya da kalbinle buğzet’ der; kayıtsız kalmayı değil, tavır sahibi olmayı öğütler. Örgütlenmek ise kayıtsız kalmamanın ön şartıdır. Mücadelemizle düne ait ne kadar bariyer ve barikat varsa kaldırmaya vesile olmamız, kuruluş amacımıza hizmet, yaşanabilir Türkiye ve adil bir dünya için en ulvi gayrettir. 30. yıla girecek olan sendikal mücadelemiz, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin ekonomik, sosyal ve özlük haklarında ilerleme kaydetmemize, ülkemizin demokratikleşmesine katkıda bulunmamıza vesile olmuştur” şeklinde konuştu.
Okullara bütçe tahsisi yapılmalıdır
Yüz yüze eğitim-öğretim devam ederken okulların personel ihtiyacının hala karşılanmadığını dile getiren Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğitim-öğretim devam ediyor ama okullar eksik personelle hizmet sunmaya çalışıyor. Pansuman bir tedavi olarak değerlendirilen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında alınan çalışanlar ise bu ihtiyacı karşılamaya yetmiyor. Salgın tedbirleri gereği temizlik işlerinin öneminin daha da artması nedeniyle bu konuya çözümün mutlaka bulunması gerekiyor. Okullara bütçe tahsisi, yaşanan sorunun köklü çözümüdür. Bu konu ivedi olarak gündeme alınmalıdır.”
Kazanımlarımız, hep birlikte verdiğimiz mücadelenin neticesidir
Karaman, sendika olarak, eğitim çalışanlarının onlarca sorununun çözümünü sağladıklarını vurgulayarak, “Gerek Kurum İdari Kurulu’nda gerekse toplu sözleşme masasında sorunlara çözüm bulmak için verdiğimiz mücadele sonuç almaya devam ediyor. 6. Dönem Toplu Sözleşme’de yeni kazanımlar elde ettik. Kazanımlarımız, örgütlü olmanın, sendikalaşmanın neticesi, mücadelemizin meyvesidir. Elde ettiğimiz kazanımları anlatmaya devam ederken, 3600 ek gösterge, üniversite idari personelinin merkezî yer değiştirme hakkı, sözleşmeli İstihdamın getirdiği sorunları çözme konusunda toplu sözleşme kararımızı hayata geçirmek için bir an önce çalışmaları başlattıracağız. Bu önemli ve kapsamlı başlıkları çalışırken, aynı zamanda Öğretmenlik Meslek Kanunu, görevde yükselme/unvan değişikliği sınavlarının bir takvime bağlanarak periyodik olarak yapılması, adaylık kaldırma sınavının kalkması, okulların bütçe sorunu, yönetici atama yönetmeliğinin yargı konusu hükümlerinin değiştirilmesi, yükseköğretim kanununun değiştirilmesi gibi başlıklar için mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.
Üniversite idari personelinin merkezî yer değişikliği konusunda çalışma yapılmasını karara bağladıklarını dile getiren Karaman, yıllardır mücadele ettikleri ve ihtiyacı hep gündemde tuttukları üniversite idari personelinin merkezî yer değişikliği hakkı konusunda toplu sözleşmede önemli bir karar aldıklarını söyledi. Karaman, “Yetkili sendika olarak YÖK ile yapacağımız çalışma neticesinde üniversite idari personelinin beklentisini karşılamanın yöntemini belirleyeceğiz. Yükseköğretimde sendikalaşma önemli adımlara, kazanımlara vesile oldu” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir