© Kamusal Haber 2021

Mengen; Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki Eksiklikler Giderilmelidir

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Murat Mengen, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda memnuniyetin artırılması gerektiğini ifade ederek, “Kariyer sistemi, adaylık kaldırma sınavının kalkması, ek gösterge düzenlemesi gibi başlıklar son derece kıymetlidir. Ancak eksiklikler giderilerek memnuniyet daha da artırılmalıdır” dedi.

Murat Mengen, Eğitim-Bir-Sen Hendek İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen Okul Yöneticileri toplantısına katıldı. Eğitim gündemine ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mengen, eğitime önem veren, daha iyi bir eğitim için çalışmalar yapan genel yetkili sendika olarak, eğitime yatırım yapmaya, teşkilat eğitimine ağırlık vermeye devam edeceklerini kaydederek, “Sendikal yol haritamızı belirliyor, teşkilat eğitimlerimizle sendikal yolculuğumuzu; emek, hak ve özgürlük mücadelemizin temellerini güçlendiriyoruz. Eğitime yatırım yapmaya, teşkilatımızı eğitimle güçlendirmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Eğitimcilerin sesine kulak verilmelidir

Kariyer sistemi, adaylık kaldırma sınavının kalkması, ek gösterge düzenlemesi gibi başlıkların son derece kıymetli olduğunun altını çizen Mengen şunları söyledi: “Sözleşmeli ve ücretli öğretmenliğe son verilmesi, istihdamda güçlük çekilen bölgelerde görev yapan eğitimcilere ilave teşviklerin verilmesi, eğitim kurumu yöneticiliğinin münhasıran ele alınması, öğretmene şiddetle ilgili düzenleme içermesi, sınav puanının düşürülmesi, başöğretmenliğe başvuru süresinin yeniden ele alınması gibi memnuniyet katsayısını yükseltecek adımlar atılmalıdır. Sahadan gelen sese kulak verileceğini, önemli bir adım olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’na yapılacak eklemelerle memnuniyetin daha da yükseltileceğini düşünüyoruz.”

Temizlik ve güvenlik personeli açığı kapatılmalıdır

Okul bazlı ödenek uygulamasına geçilmesi, temizlik ve güvenlik personeli açığı sorununa bir an önce çözüm bulunması çağrısında bulunan Mengen, “Okulların kendi kullanımlarına sunulmuş herhangi bir ödenekleri olmadığından personel açığı sorunu çözülememektedir. Okul yöneticilerinin, eğitim çalışanlarının okulları açık tutmak için verdiği mücadele, ödenek yoksunluğuna kurban edilmemelidir. Bu sorunun kalıcı çözümü için okul bazlı ödenek tahsis edilmeli, personel dışı cari harcamaların yönetilmesi için ödeneklerin doğrudan okul yönetimleri tarafından kullanılması sağlanmalı; okulların temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacı bir an önce karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları konusunda somut adım atılmalıdır

Genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının sorunlarına da değinen Mengen, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi; hazırlık ödeneğinin, öğretmenlerle birlikte eğitim-öğretim hizmetlerinin yürütülmesinde emek sarf eden Millî Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında görevli tüm hizmet sınıflarındaki eğitim çalışanlarına da ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Mengen, memur ve hizmetliler başta olmak üzere, genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı, yardımcı hizmetler sınıfı ve diğer hizmet sınıflarında yer alan eğitim çalışanlarının mesleki ilerlemelerini sağlayan en önemli araçlardan biri olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları konusunda somut adım atılmasını, sınav ve atama takvimiyle ilgili belirsizliğin giderilmesini istedi.

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen üyesi okul yöneticilerinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan ve Şube Müdürleri de hazır bulundu.


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER