Adalet Bakanlığının uygulamaya koyduğu projeden yararlanarak devletin sağladığı hibe desteğiyle besiciliğe başlayan eski hükümlü Mustafa Bilik, bir yandan ailesinin geçimini sağlarken bir yandan da suç ikliminden uzaklaşarak hayata tutundu.
Modern infaz sisteminin vazgeçilmez unsurlarından olan eğitim ve iyileştirme faaliyetleriyle hükümlü ve tutuklular, tahliyelerinin ardından da yalnız bırakılmıyor. İyileştirme faaliyetleri kapsamında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) birlikte yürüttüğü "Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma" projesi de eski hükümlülere iş imkanı tanıyor.
HİBE DESTEĞİYLE BESİCİLİĞE BAŞLADI
Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Çakırkaş köyünde yaşayan Mustafa Bilik, geçen yıl denetimli serbestlik hükümlerinden faydalanarak ceza infaz kurumundan çıktıktan bir süre iş bulamadı. Bilik, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görevlilerinin yönlendirmesiyle Adalet Bakanlığının uygulamaya koyduğu, eski hükümlülere yönelik hibe desteğinden yararlanmalarını sağlayan "Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma" projesine başvurdu. Projesi kabul edilen eski hükümlü Bilik, devletin sağladığı hibeyle 27 küçükbaş hayvan alarak besicilik yapmaya başladı.
DEVLETİMİZİN HİBE DESTEĞİ BENİ YENİDEN HAYATA BAĞLADI
Hayvanların sayısını doğumlarla kısa sürede çoğaltan ve büyük bir sürüye sahip olmayı hedeflediğini anlatan Birlik, ceza infaz kurumundan çıktıktan sonra bir süre iş aradığını ancak bulamadığını, tam umudunu kaybettiği anda devletin yardım eli uzattığını söyledi. Bilik, “Başvurumu yaptım, koyunlarımı aldım. Allah devletimize zeval vermesin. Çok mutluyum. Devletten aldığım hibe desteğiyle küçükbaş hayvancılık yaparak yeniden hayata bağlandım. Şu anda 50 küçükbaş hayvanım var. 2 sene sonra bu 150-200 olacak" dedi.
Yorum Yazın