İstanbul
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Gölcük’ün Tarihi Dokusu En İyi Yansıtan Kareler Belirlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gölcük’ün Tarihi Dokusu En İyi Yansıtan Kareler Belirlendi
Abone ol
Gölcük’ün tarihini yansıtan fotoğrafların yarıştığı ”Gölcük Tarihi Dokusu” adlı fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

Gölcük’ün tarihini yansıtan fotoğrafların yarıştığı ”Gölcük Tarihi Dokusu” adlı fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

 

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Fotoğraf ve Sinema Derneği işbirliğiyle, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu desteğiyle; ”Gölcük Tarihi Dokusu” konulu ödüllü fotoğraf yarışmasında dereceye girenler belirlendi. Gölcük ilçe sınırlarında kendi döneminde öneme haiz ya da zaman içerisinde kaybolmuş ve tekrar yenilenen, yapı, buluntu, kentin simgesel figürleri gibi yerlerin fotoğraf sanatının kalıcı gücü ile gelecek nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen yarışmaya yoğun katılım sağlandı. 20 farklı ilden 99 fotoğraf sanatçısının; Gölcük’ün tarihini yansıtan 349 fotoğraf karesi ile katılım sağladığı yarışmada dereceye giren eserler ise belirlendi.

 

TARİHİ MEKANLAR FOTOĞRAF KARELERİ İLE SANATA DÖNÜŞTÜ

Gölcük’ün tarihi ve önemli mekanlarını fotoğraf kareleri ile sanata dönüştürerek gelecek nesillere aktaran sanatçılar arasından dereceye girenler, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Komite Üyesi Prof. Dr. Muhtar Kutlu, fotoğraf sanatçıları Sadık Üçok (İFSAK), E.Nedim Dövencioğlu ve Zafer Kanpara’nın da aralarında olduğu alanında uzman jüri üyelerince belirlendi. Yapılan değerlendirme sonucunda 1. ”Deprem Anatı” adlı fotoğrafı ile İlham Kazdal, 2. ”Yağmur” adlı fotoğrafı ile Caner Başer, 3. ise ”Hüsn-ü Hat Müzesi” adlı fotoğrafı ile Hüseyin Karahan oldu. Yarışmada Gülin Yiğiter, Şerife Keser Halıcı ve Arzu İbranoğlu ise mansiyon ödülünün sahibi oldu.

 

34 FOTOĞRAF SERGİLENMEYE HAK KAZANDI

Yoğun katılımla gerçekleşen yarışmada Gölcük’ün tarihini ve sembol yerlerini en iyi yansıtan kareler arasında Adnan Demir, Aytül Akbaş, Bülent Suberk, Çağlar Eroğlu, Esengül Alıcı, Fahri Yılmaz, Gülin Yiğiter, Gürsel Egemen Ergin, İlham Kazdal, İsmail Hakkı Yalçın, Muhammet Musab Gümüş, Murat İbranoğlu, Murat Bakmaz, Mustafa Kurtbaş, Mustafa Kocakoç, Nebiha Bacıoğlu, Nuri Çoban, Ömer Şahin, Öyküm Karahan, Salih Kuş, Sema Ulubir, Serdar Timur, Şerife Keser Halıcı, Seyit Konyalı ve Tunç Yeşil adlı sanatçılara ait 34 fotoğraf ise sergilenmeye hak kazandı.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


Madencilik sektörünün Avrasya’daki en kapsamlı buluşması Tüyap’ta başladıÖnceki Haber

Madencilik sektörünün Avrasya’daki en ka...

Kriptonun CEO’ları Temsilciler Meclisinden Mutlu DöndüSonraki Haber

Kriptonun CEO’ları Temsilciler Meclisind...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar