İstanbul
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Microsoft İş Trendleri Endeksi Özel Raporu: “Çalışana değer veren yeni bir iş kültürü anlayışı yükselişte”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Microsoft İş Trendleri Endeksi Özel Raporu: “Çalışana değer veren yeni bir iş kültürü anlayışı yükselişte”
Abone ol
Microsoft, global çapta 9600 saha çalışanıyla yürüttüğü araştırmanın sonuçlarını ”İş Trendleri Endeksi Özel Raporu” başlığı altında paylaştı. Elde edilen sonuçlara göre saha çalışanlarının 62’si çalıştıkları şirketin yeni bir kültür yaratmayı önceliklendirmediğini belirterek, iş hayatında çalışana değer veren bir kültürün parçası olmak istediklerini ifade ediyorlar.

Microsoft, global çapta 9600 saha çalışanıyla yürüttüğü araştırmanın sonuçlarını ”İş Trendleri Endeksi Özel Raporu” başlığı altında paylaştı. Elde edilen sonuçlara göre saha çalışanlarının 62’si çalıştıkları şirketin yeni bir kültür yaratmayı önceliklendirmediğini belirterek, iş hayatında çalışana değer veren bir kültürün parçası olmak istediklerini ifade ediyorlar.

 

Microsoft’un 8 ülkede 8 farklı endüstriyi kapsayacak şekilde, uzaktan çalışma imkanı bulunmayan 9600 saha çalışanıyla yürüttüğü global araştırmanın sonuçları ”İş Trendleri Endeksi Özel Raporu” başlığı altında kamuoyuna açıklandı.

 

Küresel çapta varolan iş gücünün 80’ini oluşturan 2 milyar saha çalışanı, geçtiğimiz iki seneye damgasını vuran pandeminin getirdiği zorlukları en ağır şekilde hisseden çalışan grubu oldu. Pandemiyle birlikte hız kazanan dijital dönüşüm masa başında çalışanlara büyük kolaylıklar sunarken, saha çalışanları bu alanda yaşanan gelişmelerden yeterlince faydalanamadı. Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Microsoft Türkiye İş Çözümleri Direktörü Ozan Öncel, ”Ofis dışında bulunan saha çalışanlarının üretkenliği, deneyimi, saha bilgileri ve öngörüleri şirketler için her geçen gün daha da değerli hale geliyor. Bu çalışanların kurum bilgi ağına katılımının sağlanmasının önümüzdeki dönemde en önemli başlıklarından biri olacağına inanıyoruz” dedi. Araştırmadan elde edilen veriler, hemen hemen tüm işletmelerin ”çalışan iyiliğini sağlama” ve ”etkili iş sonuçları alarak büyüme” arasında denge kurmakta güçlük çektiğini gözler önüne seriyor.

 

Araştırmada öne çıkan bazı bulgular şöyle sıralanıyor:

  • Saha çalışanları, değerli olduklarını hissettikleri bir çalışma kültürünün parçası olmak istiyor.
  • Çalışanların 76’sı birbirileriyle bağ kurduklarını belirtirken, 62’si çalıştıkları şirketin yeni bir kültür yaratmayı önceliklendirmediğini söylüyor.
  • Saha çalışanları arasında yönetici pozisyona sahip olmayanların 51’i çalışan olarak değer görmediklerini hissediyor.
  • Saha çalışanlarının 58’i yaşadıkları stresin 2022 yılında da aynı seviyede kalacağına ya da artacağına inanıyor.
  • Saha çalışanları ”daha yüksek maaş / iş-özel yaşam dengesi / ekstra haklar ve esneklik” unsurlarının kendilerini iş değiştirmeyi düşünmeye iten başlıca sebepler olduğunu belirtiyor. Araştırmanın yapıldığı 8 endüstrinin 7’sinde pandemi öncesine göre daha yüksek oranda işe alım yapıldığı ifade ediliyor.

 

Yeni teknolojiler heyecan yaratıyor ancak saha çalışanlarının teknolojik yetkinliği yeterli değil

  • Teknolojik araçlar, saha çalışanlarının stresini azaltabilecek etmenler listesinde maaş ve ücretli izinlerin & iyilik yardımlarının ardından 3. sırada yer alıyor.
  • Saha çalışanlarının 63’ü teknolojinin yarattığı iş fırsatlarını heyecan verici olarak niteliyor.
  • 46’lık kesim, yeni teknolojilere adapte olamadığı takdirde işini kaybedebileceğinden endişelenirken; 55’lik kesim, söz konusu yeni teknolojileri herhangi bir eğitim almadan kendiliğinden öğrenmek durumunda kaldığını belirtiyor.
  • Elde edilen veriler, Mart 2020 ile Kasım 2021 tarihleri arasında saha çalışanları arasında Microsoft Teams kullanımının 400 oranında arttığını gösteriyor.

 

Microsoft’tan yeni inovatif teknoloji çözümleri

  • Microsoft Teams Walkie Talkie uygulaması; Zebra, Crosscall ve HMD Global’in Nokia cihazlarında erişime açık olacak. Saha çalışanları vardiyalarının başında bu cihazlardan herhangi birini kullanarak istedikleri zaman bas-konuş özelliğinden faydalanabilecekler.
  • Teams uygulamasında kullanıma sunulan ”sanal görüşmeler” sayesinde olası iptaller veya gecikmelerle ilgili anında güncelleme yapılabiliyor ve gerçek zamanlı bilgilendirme gönderiliyor. Böylece görüşmeler daha pratik bir şekilde yönetiliyor.
  • Önümüzdeki aydan itibaren erişime açılacak Perakende için Microsoft uygulamasıyla, perakendecilerin müşterileri, çalışanları ve verileri arasında uçtan uca bağlantı kuran iş ortağı çözümlerine ek olarak, Microsoft bulut portfolyosu kapsamında perakende sektörüne özel geliştirilmiş tüm yetkinlikler bir arada sunulacak.
  • Microsoft Teams kapsamında sunulan Viva Connections, Workday ve Expressive gibi stratejik iş ortaklıklarıyla hayata geçirdiği entegrasyon çalışmaları sayesinde önemli kaynaklara erişimi kolaylaştırıyor. Buna ek olarak; ödeme ve İK kaynaklarını tek bir yerde topluyor.
  • Yine Viva uygulamaları arasında sunulan sunulan Viva Learning ise çalışanların yeni konularda keşif yapmasını, keşfettiklerini paylaşmasını ve içerikleri Microsoft Teams üzerinden takip etmesini mümkün kılıyor. Bu özellik sayesinde bir işletmenin tüm iş gücü en güncel bilgi ve eğitimlerden kolaylıkla haberdar olabiliyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı


‘Yaşam ve Yaşamak Çok Güzel’Önceki Haber

‘Yaşam ve Yaşamak Çok Güzel’

YENEROĞLU: ‘Türkiye’de basın özgürlüğü için var gücümüzle çalışacağız’Sonraki Haber

YENEROĞLU: ‘Türkiye’de basın özgürlüğü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar