Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, okulların temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının karşılanması gerektiğini belirterek, “Eğitim kurumlarının açık kalabilmesi, eğitim çalışanlarının ve velilerin kaygılarının ortadan kalkması için personel ihtiyacı sorunu bir an evvel çözüme kavuşturulmalıdır” dedi.
Artvin ve Ardahan şubelerinin il divan toplantılarına katılan Ramazan Çakırcı, toplu sözleşme sürecine ve eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 6. Dönem Toplu Sözleşme’de eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda 21 yeni kazanıma imza attıklarına dikkat çeken Çakırcı, “Eğitim çalışanlarının birçok sorununa bu toplu sözleşmede çözüm bulunmasını sağladık. Okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine, atölye şefliği görevi verilen öğretmenlere haftalık ilave iki saat ek ders ücreti ödenmesini temin ettik. Ayrıca Rehberlik ve Araştırma Merkezleri’nde (RAM) görev yapan özel eğitim alan öğretmenlerinin ek ders ücretlerinin haftada 15 saatten 18 saate, rehberlik öğretmenlerine yaz tatili dönemlerinde tercih danışmanlığı karşılığı her gün için ödenmekte olan 3 saat ek ders ücretinin 5 saate çıkarılmasını bu toplu sözleşmeyle yeni kazanımlarımız arasına ekledik. Ancak hâlâ acil çözüm bekleyen pek çok sorun önümüzde durmaktadır. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu sorunları da dikkatli ve ısrarlı bir şekilde ele almaya ve çözüme ulaştırılması için mücadele etmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Şimdiye kadar altı toplu sözleşmeyi geride bıraktıklarını hatırlatan Çakırcı, “Sadece kamu görevlerinin emekleri karşılık bulduğunda toplu sözleşmeyi imzaladık, aksi hâlde masadan kalktık. 3600 ek göstergenin toplu sözleşme kararına dönüşmesi ve 134,84 TL olan toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılması döktüğümüz terin ve verdiğimiz mücadelenin bir sonucudur” ifadelerini kullandı.
Okullarda artan şiddet olaylarının eğitim çalışanlarının çalışma huzurunu etkilediğini vurgulayan Çakırcı, öğretmenlik meslek kanununa ilişkin vaadin tutulması, çalışmaların bir an önce başlatılarak, meslek kanununun eğitimcilerin beklentileri çerçevesinde çıkarılması çağrısında bulundu.
Eğitim kurumu yöneticilerinin ve öğretmenlerin okullardaki personel eksikliği nedeniyle fazladan görev yüklendiklerini ve bu durumun eğitimin verimliliğini olumsuz etkilediğini kaydeden Çakırcı, “Okullara, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında yapılan personel istihdamı yeterli değil. Temizlik ve güvenlik görevlisi olmayan ya da olanın da ihtiyacı karşılayamadığı okullarda hijyenle ilgili sorunların çözümü eğitim kurumu yöneticilerine ve öğretmenlere kalmakta ve bu iş yükü eğitimcileri yormaktadır. Ayrıca hijyene dair sorunların yol açtığı kaygı da her geçen gün artırmaktadır. Okulların açık kalabilmesi, eğitim çalışanlarının ve velilerin kaygılarının ortadan kalkması için personel ihtiyacı sorunu ivedilikle çözülmelidir” diye konuştu.
Yorum Yazın