İstanbul
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Saray Belediyesi ‘Çocuk Hakları’ hakkında bilgilendirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Saray Belediyesi ‘Çocuk Hakları’ hakkında bilgilendirdi
Abone ol
Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 1 Temmuz Cuma günü saat 15.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Çocuk Hakları’ konferansı düzenledi. Konferansta konuşmacı olarak yer alan Avukat Ruhi Genç, ‘Çocuk Hakları’ hakkında çocukları ve ebeveynleri bilgilendirdi.

Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 1 Temmuz Cuma günü saat 15.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Çocuk Hakları’ konferansı düzenledi. Konferansta konuşmacı olarak yer alan Avukat Ruhi Genç, ‘Çocuk Hakları’ hakkında çocukları ve ebeveynleri bilgilendirdi.

UNİCEF HER ÇOCUĞUN HAKKINI KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYOR
Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 1 Temmuz Cuma günü saat 15.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta Avukat Ruhi Genç, Çocuk Hakları Sözleşmesi animasyon filmi eşliğinde ‘Çocuk Hakları’nı anlattı. Çocuk Hakları’nın tanımını yaparak konuşmasına başlayan Avukat Ruhi Genç şu bilgileri paylaştı:


” Kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma fiziksel veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavram Çocuk Hakları’dır. 1946 yılında kurulan Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu (UNİCEF) her çocuğun hakkını korumak için çalışır. Türkiye’de UNICEF, çocuklar için saha çalışmalarına 1951 yılında başladı. UNICEF, 156 Ülke Ofisi ve 34 Milli Komitesi ile 190 ülkede güçlü bir varlığa sahip.


BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ÇOCUK HAKLARI SÖZLEŞMESİ ANİMOSYON FİLMİ İLE ANLATILDI
Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi, Türkiye’de yaşayan 22 milyon 600 bin çocukla beraber dünyadaki tüm çocukların sadece çocuk olmalarından dolayı sahip oldukları hakları yani Çocuk Hakları’nı anlatıyor. Bu sözleşme, şimdiye kadar en çok ülke tarafından kabul edilmiş uluslararası bir belge. Tam 193 ülke bu sözleşmeyi onaylamış durumda. Bu ülkeler arasında Türkiye de var. 20 Kasım 1989’da Birleşmiş Milletler bu sözleşmeyi imzaya açıyor. Türkiye ise 1990’da imzalıyor ve 1995’te onaylıyor. Sözleşmeyi onaylayarak Türkiye, ülkedeki tüm çocukların haklarını garantiye altına almaya, yasaları ve uygulamaları sözleşmeye uygun hale getirmeye söz vermiş oluyor. 18 yaş altı tüm bireyleri çocuk olarak kabul eden bu sözleşme, çocuklara özgü tüm hakları içeriyor. Bu sözleşme 4 temel ilke üzerine kurulu. Bunlardan ilki çocuklara yönelik hiçbir şekilde ayrımcılık yapmamak yani çocuk hakları bütün çocuklar içindir. Doğdukları yer, konuştukları dil, dini inançları ve ten renkleri ne olursa olsun fark etmez. İkinci ilke her durumda öncelikli olarak çocuğun yararını düşünmek. Üçüncüsü tüm çocukların yaşama ve gelişme hakkını gözetmek. Dört temel ilkeden sonuncusu ise çocuk katılımı. Bu ilke, her çocuğun görüşlerini özgürce ifade etme ve kendisini ilgilendiren her konuda görüş bildirme hakkına sahip olduğunu söylüyor. Buna karşılık herkesin çocukları dinleme onların fikirlerine saygı gösterme sorumluluğu var. Devlet, tüm çocukların bu hakları rahatça kullanabilmesinden sorumlu. Ama sadece devlet değil, aileler, toplum kısaca hepimiz bu sözleşmenin en iyi şekilde uygulanmasından sorumluyuz.”


ÖNGÖREN ÇİÇEK TAKDİM ETTİ
Konferans sonunda Saray Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Arif Naci Öngören çocuklarla birlikte Avukat Ruhi Genç’e teşekkür ederek, çiçek takdim etti.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İş Sanat 22. Sezon Etkinlikleri Yaz Döneminde YouTube KanalındaÖnceki Haber

İş Sanat 22. Sezon Etkinlikleri Yaz Döne...

Türkiye’nin Birincisi Gölcüklü İpek Burcu ÜnalSonraki Haber

Türkiye’nin Birincisi Gölcüklü İpek Burc...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar