Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, “Örgütlü olanın mücadelesinin herkese eşit dağıtılmasının aslında adaletsizliklere sebep olduğu artık anlaşılmıştır. Toplu sözleşme ikramiyesinin 134 liradan 400 liraya çıkarılmasıyla sendikalı olmanın değeri daha da artmış, örgütlü olmanın önemi ortaya konulmuştur” dedi.
Latif Selvi, Isparta şubelerinin genişletilmiş divan toplantısına katılarak, sendikal çalışmalar ve eğitim gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Sendikalı ile sendikasız arasındaki makasın 6. Dönem Toplu Sözleşme’yle biraz olsun açıldığını, bunun da örgütlülüğün değerini artırdığını belirten Selvi, “Tüm kamu görevlilerinin, sonuçlarından eşit olarak faydalandığı toplu sözleşmede en önemli sorun sendikalı-sendikasız ayrımıydı. Örgütlü olanın mücadelesinin herkese eşit dağıtılmasının aslında adaletsizliklere sebep olduğu artık anlaşılmış; toplu sözleşme ikramiyesinin 134 liradan 400 liraya çıkarılmasıyla sendikalı olmanın değeri daha da artmıştır” diye konuştu.
Eğitim-Bir-Sen olarak kamu sendikacılığına yeni bir bakış açısı ve yeni bir soluk getirdiklerini ifade eden Selvi, “Kurulduğumuz günden beri emek, özgürlük ve adaletin ayrılmaz bir bütün olduğu gerçeğinden hareketle, eğitim çalışanlarının hak ettiklerini almasını sağlayacak adil paylaşım için mücadele ettik. Emeğin hak ettiği değere kavuşacağı bir toplumsal ve siyasi hayatın tesisi için 29 yıldır verdiğimiz mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.
Toplu sözleşmeyle kamu görevlilerinin birçok sorununu çözdük
6. Dönem Toplu Sözleşme’nin bugüne kadarki toplu sözleşme süreçleri içinde birçok boyutuyla en önemlisi olduğuna dikkat çeken Selvi, şöyle devam etti: “Ülkemizde gerçekleşen doğal afetler, ekonomik sorunlar ve küresel salgın göz önünde bulundurulduğunda kamu görevlileri lehine önemli sonuçlar elde edilmiştir. Bu da Eğitim-Bir-Sen’in gayretleri ve başarısıyla olmuştur. Başta 3600 ek gösterge olmak üzere, kamuda sözleşmelilik ve toplu sözleşme ikramiyesi gibi konular bu toplu sözleşmenin en ayrıcalıklı düzenlemeleridir. Elbette hem genel üzerinden hem de hizmet kolu bağlamında bütün şubelerimize detaylarını gönderdiğimiz önemli kazanımlara imza attık. Ancak bunların hepsi bir kilometre taşıdır. Hedeflediğimiz, çok daha yüksek ve detaylıdır. Onların gerçekleşebilmesi için de mücadeleye devam edeceğiz.”
Yardımcı hizmetler sınıfı ve üniversite idari personelinin sorunları çözülmeli
Yardımcı hizmetler sınıfı ve üniversite idari personelinin sorunlarına da değinen Selvi, “Eğitimin niteliğinin ve verimliliğinin artırılması için yardımcı hizmetler sınıfı personelinin özlük hakları iyileştirilmeli ve maddi sorunları çözülmelidir. Bu durumda yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları genel idare hizmetleri sınıfına aktarılmalı ve bu hizmet sınıfı yürürlükten kaldırılmalıdır. Ayrıca yıllardır muvafakat engeline takılan üniversitelerdeki idari personelin atama ve yer değiştirme süreçleri belli bir takvim doğrultusunda merkezî olarak gerçekleştirilmelidir” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın