Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muammer Karaman, Afyonkarahisar 1 No’lu Şube’nin işyeri temsilcileri ve genişletilmiş il divan toplantısına katılarak, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Konuşmasına, Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe dikkat çekerek başlayan Karaman, törende büyük bir skandala imza atıldığını söyledi. Karaman, “Zincire vurulmuş çarşaf içindeki bir kadının, etrafındaki efelerin zinciri çıkarmasıyla ‘çarşaftan kurtarılması’ mizanseni sahnelenmiştir. Edremit’in düşman işgalinden kurtuluşu kutlamasında yaşanan bu hadiseyi münferit bir olay ya da sembolik bir anlatımın yanlış anlaşılması olarak görmek mümkün değildir. Bu olay, ülkemizde maalesef hâlâ toplumun değerlerine saygı göstermekten uzak, köhne zihniyetin varlığının göstergesidir. Sizler kurtuluş günlerinde ‘gelenek’(!) hâline getirdiğiniz bu rezilliklerle kurtuluş mücadelesi veren Nene Hatunların, Şerife Bacıların kemiklerini sızlatıyor, onların bu millete bıraktığı emanete ihanet ediyorsunuz. Buradan açık ve net bir şekilde ilan ediyoruz: Bizler bu hadsizliğinize ve zorbalığınıza asla geçit vermeyeceğiz” dedi.
Dayatmanın karşısında, üyelerimizin yanındayız
PCR testi dayatması karşısında seslerini yükseltmeye devam edeceklerini kaydeden Karaman, “Eğitim-öğretimi olumsuz etkileyecek, eğitim çalışanlarını zor durumda bırakacak ve karşı karşıya getirecek, uygulaması da mümkün olmayan PCR testi zorunluluğu sürdürülebilir ve yönetilebilir bir süreç değildir. Bu dayatmadan bir an önce vazgeçilmelidir. Her zaman olduğu gibi, üyelerimizin yanında olacağız, onlara her türlü hukuki desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Yüz yüze eğitimin devamı için özen gösterilmelidir
Uzun bir aradan sonra okulların yeniden açıldığını ifade eden Karaman, “Yüz yüze eğitimin devam etmesi için herkes elinden geleni, üzerine düşeni yapmalıdır. Devam eden ve yeni ortaya çıkan sorunlar zaman geçirilmeden çözüme kavuşturulmalıdır. Okulların hizmetli açığı kapatılmalı, temizlik ve benzeri sorunların yaşanmaması için özen gösterilmelidir” diye konuştu.
Pek çok kazanım elde ettik
6. Dönem Toplu Sözleşme süreci ve sonuçları hakkında bilgi veren Karaman, toplu sözleşme ikramiyesinin 400 TL’ye çıkarılmasını sağladıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Toplu sözleşme ikramiye, dönem sonu itibarıyla 500 TL’yi bulacak. Bu da sendikalı ile sendikasız arasında bir fark oluşturacak. Hizmet kolunda da birçok kazanım elde ettik. Okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine aylık ortalama 211 TL, rehber öğretmenlere 132 TL, özel eğitim öğretmenlerine aylık 317 TL bir iyileştirme söz konusudur. Ayrıca, 24 saat süreyle nöbet tutan belletmenlere ödenen 2 saatlik ek ders ücretinin 4 saate, nöbet tutan belletmen öğretmenlerin aylık ders ücreti sınırının 56 saatten 64 saate çıkarılmasını sağladık, eğitim kurumlarındaki yöneticilerin istemeleri hâlinde belletmenlik görevi karşılığı ek ders ücreti almalarını temin ettik. 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler konusunu görüştük ve karara bağladık. 2022 yılı içerisinde bakanlık ve konfederasyonumuz Memur-Sen arasında çalışmalar yapılacak ve tamamlanacak.”
Yeni ve sivil bir anayasaya ihtiyaç var
Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Karaman, “Türkiye’nin daha özgürlükçü, sivil ve demokratik yeni bir Anayasa’ya olan ihtiyacını her fırsatta dile getiriyoruz. Vesayet-darbe kaynaklı düzenden, kavramlardan, uygulamalardan ve teamüllerden bütünüyle kurtulmayı amaçlayan sivil, Türkiye’nin tarihsel konumuna ve büyüklüğüne uygun bir anayasanın mümkün, gerekli ve ertelenemez olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın