İstanbul
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4

Yalçın; Toplu Sözleşme Süreci, Önemli Başarı ve Kazanımlarla Taçlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yalçın; Toplu Sözleşme Süreci, Önemli Başarı ve Kazanımlarla Taçlandı
Abone ol
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katılan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; Toplu Sözleşme Süreci, Önemli Başarı ve Kazanımlarla Taçlandı dedi. Toplantıya Yalçın'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Ak Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Oğuzhan Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı da katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi tarafından gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Divan Toplantısında AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı selamlama konuşmalarının ardından Genel Başkan Ali Yalçın üyelerine seslendi. 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yağtığı konuşmada üyelerinin mali ve sosyal haklarını iyileştirmeye çalıştıklarını belirterek, "Gayretimiz, üyelerimizin sosyal haklarıyla beraber onun özlük ve özgürlük kanalını genişletmek, ekonomiden, milli gelirden alacağı payı genişletmek, saygın iş ilkesi gereğince saygın ücreti temin etme noktasında örgütlü gücümüzle mücadele etmektir." diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya 1 Nolu Şube yönetim kurulu, ilçe temsilcileri ve iş yeri temsilcilerine yönelik Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katılan Yalçın; Salgın sürecinin bulunduğu, ekonominin örselendiği, ülkelerin kaygılarının, bütçe açıklarının her geçen gün arttığı bir zeminde toplu sözleşme yapmak kolay değil ama böyle bir süreçte bile Memur-Sen ailesi olarak hem strateji hem müzakere hem mücadele yönüyle bu sürece ilişkin çok ciddi farkındalık oluşturmakla beraber kazanım sayımızı 5 toplu sözleşmede getirdiğimiz 258'den 350'ye yükseltmiş durumdayız. 92 yeni kazanım, 87 önceki kazanımlarımızın ilave artışıyla 179 noktada iyileştirme sağlayarak sendikalı olanlar için iki yıl içerisinde yüzde 30 ila yüzde 40,22 oranında iyileştirme alacağımız bir toplu sözleşmeyi irad ettik. Bu süreçte emeğinizden, gayretinizden dolayı teşekkür ediyorum şeklinde konuştu. 

Sendika üyesi olmanın kıymetli hâle geldiğini kaydeden Yalçın, toplu sözleşme ikramiyesinde gerçekleşen artışın sendikalılığa değer kattığını, aynı yaklaşımın yetkili sendika ile yetkili olmayan sendikalar arasında da yapılması gerektiğini dile getirerek, “Şimdiye kadar sendikacılık açısından önemli bir mesafe aldık, ancak hâlâ düzeltilmesi gereken maddeler var. Masada temsil noktasında adaletsizlikler var. Masada yetkili olmayan kurumların yer alması açıkça bir adaletsizliktir. Bize şöyle söyleniyor: ‘Masada çok aktörlü bir sistem uyguluyoruz. Üç konfederasyon da kamu görevlileri için mücadele ediyorsunuz.’ Toplu sözleşmede Kamu İşveren Heyeti tarafında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte muhalefet partilerinin temsilcileri olması ne kadar garip durum olursa, yetkili sendikanın yanında da yetkili olmayan sendikaların toplu sözleşme masasına oturması o derece garip bir durum oluşturuyor. Bu yaklaşım temsilde adaletsizlik doğuruyor, masayı çözüm odaklı olmaktan çıkarıp işleyemez hâle getirebiliyor. İşçi sendikacılığında asla olmayacak ve olamayacak bir düzenek memur sendikacılığında meşru gösterilmeye çalışılıyor” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi İl Divan Toplantısında konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Türkiye'nin yeni milli anayasaya kavuşması gerektiğini vurgulayarak sözlerine başladı. Yavuz; Bu anayasanın neden mutlaka değişmesi gerekir? Üç sebebi var. Birincisi, bu anayasa darbe yüklü bir anayasa. Bu anayasa devleti değil, milleti zapturapt altına alıyor. Halbuki anayasalar, devleti zapturapt altına alır. İki, aslında milletin devleti olur ama bu anayasaya göre devletin milleti var, bunu da gözetmemiz gerekir. Üçüncüsü, bu anayasanın bir ruhu var ve bu ruhunu birileri çok iyi anlıyor ama biz anlamıyoruz. Bizim, milletimizin anlayacağı hale dönüşsün diye mutlaka değişmesi gerekir, yeni milli anayasayı söz konusu etmemiz gerekir.

 Yeni milli anayasaya ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Yavuz, "Önemli ideallerimiz var, hepimizin ortak idealleri var. Bu ideallerimizden birisi de anayasa değişikliğidir. Bu anayasanın neden mutlaka değişmesi gerekir? Üç sebebi var. Birincisi, bu anayasa darbe yüklü bir anayasa. Bu anayasa devleti değil, milleti zapturapt altına alıyor. Bunun için mutlaka değişmesi gerekir. Halbuki anayasalar, devleti zapturapt altına alır. İki, aslında milletin devleti olur ama bu anayasaya göre devletin milleti var, bunu da gözetmemiz gerekir. Onun için mutlaka yeni anayasa idealine doğru yürümemiz gerekir. Üçüncüsü, bu anayasanın bir ruhu var ve bu ruhunu birileri çok iyi anlıyor ama biz anlamıyoruz. Bizim, milletimizin anlayacağı hale dönüşsün diye mutlaka değişmesi gerekir, yeni milli anayasayı söz konusu etmemiz gerekir." diye konuştu.

Anayasal değişikliklerin Anayasa Mahkemesince sadece usul anlamında denetime tabi tutulduğunu, esas yönünün incelenemeyeceğini dile getiren Yavuz, "Ama o dönemde esastan da incelendi, biz anlamadık, onun ruhundan birileri anlıyor. Esastan incelenemeyecek anayasa değişikliği esastan incelendi ve maalesef anayasaya aykırı şekilde anayasa değişiklikleri iptal edildi. O zaman her birimizin, bütün milletin anlayacağı ruha sahip olsun diye bu anayasanın değişmesi gerekir." dedi.


Türk bilim insanları, grip ve COVID-19’u aynı örnekten saptayan Hibrit PCR Tanı Kiti geliştirdiÖnceki Haber

Türk bilim insanları, grip ve COVID-19’u...

Otokar’dan Ukrayna’ya doğalgazlı KENT teslimatıSonraki Haber

Otokar’dan Ukrayna’ya doğalgazlı KENT te...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar