Yüz yüze eğitimin devam etmesi için ihtiyaçlar karşılanmalı, şartlar daha da iyileştirilmeli.
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yüz yüze eğitimin devam etmesi için okulların ihtiyaçlarının karşılanması, çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.
Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Antalya Şubesi’nin düzenlediği toplantıya katılarak, eğitim gündemine, toplu sözleşme sürecinde yaşananlara ve elde edilen kazanımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalçın, okul ve kurumların yanı sıra orman yangınlarının meydana geldiği bölgeyi de ziyaret ederek halktan ve yetkililerden bilgi aldı.
Kapsam itibarıyla en geniş toplu sözleşmeyi gerçekleştirdik
Yalçın, 6. Dönem Toplu Sözleşme sonuçlarının konuşulduğu toplantıda, kapsam itibarıyla en geniş toplu sözleşmeyi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Hizmet kollarındaki kazanımlarla birlikte memur maaşlarında yüzde 40’a varan bir artış sağlandı. Bu toplu sözleşme ile sendikalı olmanın değerini de artırarak 134,84 olan toplu sözleşme ikramiyesini 400 liraya çıkardık. İkramiye, iki yılın sonunda toplamda 500 TL’yi bulacak” diye konuştu.
Sendikalı olmanın farkını ortaya çıkardık
Toplu sözleşme ikramiyesinin artırılmasının, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli istihdam konusunun çalışılmasına yönelik kararın alınmasının önemini vurgulayan Yalçın, “Sendikacılığın kıymetini artıran toplu sözleşme ikramiyesiyle birlikte örgütlülük daha da önem kazandı. İşçi toplu sözleşmelerinde olan, dayanışma aidatı gibi sendikacılığın olmazsa olmazı bir konunun da artık gündeme alınması gerekiyor. Sendikalı kamu görevlilerinin mücadelesinin, emeğinin ve gayretinin yerini bulması için sendika üyesi olan ile üye olmayan arasında bir ayrım mutlaka yapılmalıdır. Bütün kazanımların, mali ve özlük haklarındaki iyileştirmelerin arkasında sendikalıların mücadelesi varken, dayanışma aidatı olmadığı için ‘Sendika ne işe yarıyor?’ gibi cümleler çok rahat kurulabiliyor. Sendikanın ne işe yaradığı, dayanışma aidatı devreye konulduğunda ortaya çıkacak. Sendikalıların verdiği mücadele ve ortaya koydukları emeğin hakkı için dayanışma aidatı konusunu ısrarla gündeme getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Birçok kazanım elde ettik, kayda değer iyileştirmelerin yapılmasını sağladık
Eğitim hizmet kolunda önemli kazanımlara imza attıklarını dile getiren Yalçın, “Okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine aylık ortalama 211 TL, rehber öğretmenlere 132 TL, özel eğitim öğretmenlerine aylık 317 TL iyileştirme yapılmasını; 24 saat süreyle nöbet tutan belletmenlere ödenen 2 saatlik ek ders ücretinin 4 saate, nöbet tutan belletmen öğretmenlerin aylık ders ücreti sınırının 56 saatten 64 saate çıkarılmasını, eğitim kurumlarındaki yöneticilerin istemeleri hâlinde belletmenlik görevi karşılığı ek ders ücreti almalarını sağladık. Ayrıca, üniversite idari personelinin merkezi yer değişikliği konusunda çalışma yapılmasını karara bağladık” ifadelerini kullandı.
Ali Yalçın, bir süre önce orman yangınlarının başladığı yer olan Manavgat’ın Kalemler bölgesini de ziyaret ederek, yangın esnasında ve sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili vatandaşlardan bilgi aldı. Daha sonra Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek eğitim çalışanlarıyla görüşen Yalçın, sorunlarını dinledi, sendika olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Okulların ihtiyaçları karşılanmalı
Türkiye’nin özellikle savunma sanayinde, havacılık alanında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu belirten Yalçın, meslek liselerinin önemine vurgu yaptı. Ardından Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Fatih Türköz’e ziyarette bulunan Yalçın, çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Ahmet Köseoğlu İlköğretim Kurumları’nı da ziyaret eden Yalçın, eğitimcilerle sohbet etti. Yüz yüze eğitim süreciyle ilgili fikir alışverişinde bulunan Yalçın, salgın tedbirlerinin sağlıklı bir şekilde uygulanabilmesi için okulların ihtiyaçlarının karşılanması, eğitimcilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.
Yorum Yazın